Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un deceniu de înfrăţire Satu Mare – Nyiregyhaza
Florin Răchitan  - Vineri, 7 Mai 2010

Pentru a sărbători cum se cuvine cei zece ani de relaţii de înfrăţire între Satu Mare şi Nyiregyhaza, autorităţile locale din cele două oraşe au alcătuit un amplu proiect de colaborare, pentru care au obţinut finanţare în valoare de peste 117.000 de euro de la Uniunea Europeană.

 

Alături de reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai ONG-urilor implicate, primarul Iuliu Ilyes a prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă principalele activităţi cuprinse în acest program pe parcursul întregului an 2010.

 

Primul program important realizat împreună de cele două oraşe se va desfăşura la Satu Mare, la sfârşitul lunii mai, când zeci de copii şi tineri cu disabilităţi vor participa la o Olimpiadă Specială, cu mai multe competiţii sportive la care vor putea câştiga Cupa Prieteniei.

 

Totodată, însoţitorii persoanelor cu disabilităţi, voluntarii şi reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor cu activitate în acest domeniu vor participa la o conferinţă în cadrul căreia îşi vor putea împărtăşi experienţele proprii şi vor stabili noi căi de sprijin reciproc.

 

În cursul lunii noiembrie, o delegaţie a municipiului Satu Mare, formată în principal din elevi, va participa la manifestările dedicate toamnei la Nyiregyhaza, după care specialişti şi elevi din cele două oraşe se vor întâlni la o conferinţă şi vor participa la un concurs pe teme de protecţia mediului. Spre sfârşitul anului, sătmărenii sunt invitaţi la Nyiregyhaza la un workshop pe teme sociale.

1894 vizite
Distribuie pe